Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Πολιτική Cookies

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ιστοσελίδας

Ημερομηνία Εφαρμογής: Ισχύει από 02/05/2023

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα της Ατομικής επιχείρησης Μποντίνης Χριστοφορος με την επωνυμία «Opentechstore» (εφεξής η «Ιστοσελίδα») που εδρεύει στην Λ. Δωδώνης 54, TK 24332, Ιωάννινα (εφ’ εξής : «η Ατομική επιχείρηση»).

Πριν χρησιμοποιήσετε την Ιστοσελίδα μας, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (εφεξής «Πολιτική»).

1. Εισαγωγή

Η Ατομική επιχείρηση δεσμεύεται να συλλέγει και να επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 (εφεξής «ΓΚΠΔ»). Η Εταιρεία ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας σας ενημερώνει για τον τρόπο συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών σχετικά με εσάς ο οποίος διέπεται από τους όρους που ακολουθούν και από τις σχετικές διατάξεις του ΓΚΠΔ και της σχετικής κείμενης ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε φυσικά πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί (εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα»).

Η προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σας είναι πολύ σημαντική για την Εταιρεία, η οποία λαμβάνει μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή.

Η παρούσα Πολιτική παραθέτει το είδος των πληροφοριών που μπορεί να συλλέξει η Εταιρεία μας από εσάς και σας ενημερώνει για το πώς χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες. Όταν μας παρέχετε οικειοθελώς προσωπικές πληροφορίες, όπως το όνομα σας, τη διεύθυνση ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες αυτές με απόλυτη εμπιστευτικότητα. Με την επιφύλαξη ειδικών προβλέψεων της παρούσας Πολιτικής, καμία προσωπική πληροφορία δεν αποτελεί αντικείμενο ενοικίασης, πώλησης, δημόσιας ανάρτησης ή κοινοποίησης σε άλλες εταιρείες, οργανισμούς ή ιστοσελίδες.

Η παρούσα Πολιτική εφαρμόζεται στη συλλογή και χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών από την Εταιρεία (π.χ. πληροφορίες που ορίζουν συγκεκριμένο πρόσωπο όπως πλήρες ονοματεπώνυμο ή ηλεκτρονική διεύθυνση).

  • Τι πληροφορίες συλλέγουμε από εσάς

Κατά την διάρκεια άσκησης της επαγγελματικής μας δραστηριότητας και λειτουργίας της Ατομικής επιχείρησης μας, συλλέγουμε κατά περίπτωση τα ακόλουθα Προσωπικά Δεδομένα, όταν τα παρέχετε σε εμάς:

  • Προσωπικά σας στοιχεία & Στοιχεία Επικοινωνίας ή στοιχεία υποδειχθέντων από εσάς προσώπων των οποίων έχετε λάβει την ρητή συναίνεση (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, τηλέφωνα επικοινωνίας, διεύθυνση επικοινωνίας, Email, δραστηριότητα/επάγγελμα)
  • Ηλεκτρονικά δεδομένα ταυτοποίησης (όπου αυτό απαιτείται κατά την διάρκεια παροχής υπηρεσιών της Εταιρείας προς εσάς)
  • Οικονομικά στοιχεία (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, στοιχεία πιστωτικών καρτών και  τρόπους πληρωμής, ΑΦΜ, ΔΟΥ)
  • Δεδομένα Υγείας (σε περίπτωση που επιβάλλεται από ειδικές συνθήκες αποστολής των προϊόντων)
  • Δεδομένα επιπέδου εκπαίδευσης, ιστορικού εργασίας/στοιχεία εκπαίδευσης στην αγορά όταν μας υποβάλλετε το Βιογραφικό σας Σημείωμα (CV).
  • Όταν επισκέπτεστε την Iστοσελίδα της Ατομικής επιχείρησης, ενδέχεται να συλλέξουμε δεδομένα προσωπικής φύσης από εσάς. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν το ιστορικό αναζήτησης, τη διεύθυνση IP, την ανάλυση οθόνης, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιήσατε, το λειτουργικό σύστημα και τις ρυθμίσεις, τις ώρες πρόσβασης και το URL αναφοράς σας. Αν χρησιμοποιείτε κάποια φορητή συσκευή, ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε δεδομένα που να αναγνωρίζουν τη συσκευή, τις ρυθμίσεις και την τοποθεσία σας.
  • Η Ατομική επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να συγκεντρώνει μη προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης των χρηστών [τύπος φυλλομετρητή (browser), είδος υπολογιστή, λειτουργικό σύστημα, παρόχους διαδικτύου κτλ] ή/και να παρακολουθεί διευθύνσεις Πρωτοκόλλου Internet (IPAddress) χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνολογίες (cookies). Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε χρήστη χωρίς να είναι δυνατή η πρόσβαση σε έγγραφα ή αρχεία από τον υπολογιστή του χρήστη. Χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση πρόσβασης του χρήστη κατά τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή/και σελίδων της Ιστοσελίδας, καθώς και για στατιστικούς λόγους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιεί η Ιστοσελίδα, παρακαλούνται οι χρήστες να επισκεφτούν τη σελίδα της Πολιτικής Cookies.

  • Πως συλλέγουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Συλλέγουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα απευθείας από εσάς ενδεικτικά με τους ακόλουθους τρόπους:

Απευθείας από εσάς:

  • Μέσω Εντύπων.
  • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Μέσω τηλεφωνικών κλήσεων.
  • Μέσω τηλεομοιότυπου.
  • Μέσω παντός είδους Συμβάσεων Πώλησης/ Παροχής Υπηρεσιών /Προϊόντων/Εργασίας που υπογράφετε με την Ατομική επιχείρηση μας.
  • Στα πλαίσια εκδήλωσης ενδιαφέροντος από μέρους σας για την σύναψη συμβάσεων πώλησης και για την παροχή προσφορών/υπηρεσιών/προϊόντων από της Ατομικής επιχείρησης μας.
  • Μέσω των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων/συνεργατών μας.
  • Μέσω ηλεκτρονικής αποστολής του βιογραφικού σας (CV) προκειμένου να υποβάλλετε αίτηση για θέση εργασίας στην Ατομική επιχείρηση.
  • Αν ενδιαφέρεστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στην Ιστοσελίδα.
  • Μέσω υποβολής στοιχείων για εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μελών (εγγεγραμμένοι πελάτες).
  • Αν επιλέξετε να κάνετε εγγραφή στο newsletter της Ατομικής επιχείρησης.

Με την υποβολή των Προσωπικών Δεδομένων σας στην Ατομική επιχείρηση, συναινείτε στη χρήση αυτών των δεδομένων σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική. Τα Προσωπικά σας Δεδομένα δεν χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, εκτός αν λάβουμε την άδειά σας, ή εκτός αν κάτι τέτοιο απαιτείται από το νόμο ή από τις επαγγελματικές προδιαγραφές.

  • Χρήση – Κοινοποίηση των Προσωπικών Δεδομένων

Χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για να ανταποκριθούμε στα δικά σας αιτήματα με στόχο τη παροχή υπηρεσιών και την αποστολή προϊόντων, την διαρκή σας ενημέρωση και τη μεταξύ μας επικοινωνία για θέματα που σας ενδιαφέρουν και σας αφορούν, όπως προσφορές, καταλόγους προϊόντων κ.α.

Δεν γνωστοποιούμε τα Προσωπικά  σας Δεδομένα σε τρίτα μέρη  που δεν είναι συνδεδεμένα μαζί μας, εκτός εάν αυτό απαιτείται για τις νόμιμες επαγγελματικές και επιχειρηματικές μας ανάγκες, προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματά σας ή/και εφόσον επιβάλλεται ή επιτρέπεται από το νόμο ή επαγγελματικά πρότυπα ή/και εφόσον έχουμε τη ρητή συγκατάθεση σας προς τούτο.

Επίσης, τα δεδομένα σας, στο βαθμό που αυτό είναι σκόπιμο για την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων, την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την ικανοποίηση των αιτημάτων σας, μπορεί να διαβιβασθούν σε συνεργαζόμενους με την Ατομική επιχείρηση παρόχους, όπως εταιρείες παροχής συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών, τυχόν συνεργαζόμενες εταιρείες φύλαξης και διαχείρισης αρχείων, συνεργαζόμενες εταιρείες πληροφορικής, συνεργαζόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών εκτύπωσης, οργάνωσης και παράδοσης εντύπων, σε μεταφορικές εταιρείες και εταιρείες ταχυμεταφορών/ταχυδρομικές εταιρείες, σε ναυτιλιακές εταιρείες. Η Ατομική επιχείρηση σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις διαβιβάζει τα Προσωπικά σας Δεδομένα εφόσον και μόνο τα τρίτα μέρη ανταποκρίνονται στα αυστηρά μας πρότυπα περί επεξεργασίας δεδομένων και ασφαλείας και οφείλουν να ενεργούν μόνον κατ’ εντολή μας και να έχουν εξουσιοδοτηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό, και εφόσον δεσμεύονται πλήρως από το απόρρητο και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων.

Επιπροσθέτως, όπως προβλέπεται στη νομοθεσία, η Ατομική επιχείρηση ενδέχεται να γνωστοποιήσει τα δεδομένα σας σε δημόσιες αρχές πάσης φύσεως (ενδεικτικά δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, φορολογικές αρχές κλπ)  σε δικαστικές, δημόσιες και ανεξάρτητες αρχές, όπως ενδεικτικά η «Γενική Γραμματεία Καταναλωτή» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή», σε αρμόδια Υπουργεία, Νομαρχίες, Δ.Ο.Υ., Σ.Δ.Ο.Ε., αστυνομικά τμήματα, εισαγγελικές αρχές, σε εγκεκριμένους φορείς επίλυσης διαφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ), σε ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες κατόπιν νόμιμου αιτήματός τους, εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο για την προάσπιση νομίμων δικαιωμάτων ή την εκπλήρωση υποχρεώσεων της Ατομικής επιχείρησης.

Σε περίπτωση αναδιοργάνωσής ή πώλησής μας σε άλλον οργανισμό, η Ατομική επιχείρηση ενδέχεται επίσης να αποκαλύψει Προσωπικά Δεδομένα που αφορούν  την πώληση, την εκχώρηση  είτε άλλη μεταβίβαση  της επιχείρησης.

Ακόμη, η Ατομική επιχείρηση ενδέχεται εφόσον αυτό είναι αναγκαίο κατά την διενέργεια ελέγχων που αφορούν την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την ασφάλεια και/ή για έρευνα είτε απάντηση σε κάποιο παράπονο ή απειλή ασφαλείας να προβεί σε γνωστοποιήσεις Προσωπικών Δεδομένων.

  • Διαβιβάσεις Προσωπικών Δεδομένων σε Χώρες εκτός της Ε.Ε και Ε.Ο.Χ.

Είναι πιθανόν να διαβιβάσουμε τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς σε χώρες εκτός της χώρας στην οποία τα Προσωπικά Δεδομένα συλλέχθηκαν αρχικά. Οι χώρες αυτές ενδέχεται να μην έχουν τους ίδιους νόμους για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων με τη χώρα στην οποία αρχικά συνελέγησαν τα Προσωπικά Δεδομένα. Όταν μεταφέρουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα σε αυτές τις άλλες χώρες, λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική και όλους τους ισχύοντες νόμους περί προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

  • Νομική  Βάση και Σκοπός Χρήσης και Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων.

Η Ατομική επιχείρηση συλλέγει μόνον Προσωπικά Δεδομένα που είναι απαραίτητα προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας στο πλαίσιο της εμπορικής της δραστηριότητας και εν γένει λειτουργία της.  Όπου αναζητούνται πρόσθετες, προαιρετικές πληροφορίες, θα ενημερωθείτε σχετικά κατά τη στιγμή της συλλογής των δεδομένων.  Βάσει της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσία (συμπεριλαμβανομένου του ΓΚΠΔ), επεξεργαζόμαστε Προσωπικά Δεδομένα, εφόσον έχουμε την νόμιμη βάση να προβούμε σε αυτή την πράξη. Συνεπώς, όταν επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, βασιζόμαστε σε μία από τις ακόλουθες νομικές βάσεις επεξεργασίας:

  • Για την εκτέλεση συμβάσεως: Όταν η επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση και συμμόρφωση μας στις συμβατικές μας υποχρεώσεις.
  • Όταν έχουμε έννομο συμφέρον: Ενδέχεται να επεξεργαστούμε δεδομένα σχετικά με εσάς όταν έχουμε έννομο συμφέρον κατά την εκτέλεση  μίας  σύννομης δραστηριότητας  έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την συνέχεια της δραστηριότητας αυτής, αρκεί αυτή να μην θίγει τα συμφέροντα σας. Μια τέτοια περίπτωση μπορεί να αφορά η ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα της Ατομικής επιχείρησης μας για τα οποία μας ζητήθηκαν από εσάς πληροφορίες καθώς και για τα νέα προϊόντα μας.
  • Όταν υφίσταται νομική υποχρέωση: Υποχρεούμαστε να επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα ώστε να συμμορφωθούμε με μία νομική υποχρέωση, όπως να τηρούμε αρχεία για φορολογικούς σκοπούς ή να παρέχουμε πληροφορίες σε ένα δημόσιο φορέα  ή αρχή ή για να συμμορφωθούμε με άλλες ασφαλιστικές, λογιστικές ή φορολογικές διατάξεις.
  • Όταν έχουμε την συναίνεση σας: Ενδέχεται περιστασιακά να σας ζητήσουμε ειδική άδεια να επεξεργαστούμε κάποια Προσωπικά σας Δεδομένα, και η επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων θα γίνει μόνο με αυτόν τον τρόπο, εάν συμφωνήσετε προς αυτό. Μπορείτε να αποσύρετε την συναίνεση σας οποτεδήποτε, επικοινωνώντας με την Ατομική επιχείρηση στο info@opentechstore.gr .

Η Ατομική επιχείρηση συλλέγει «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα μόνο όταν τα υποκείμενα μας προσφέρουν οικειοθελώς αυτά τα δεδομένα και έχουν παράσχει ρητή συγκατάθεση για την επεξεργασία αυτών ή όταν η συλλογή αυτών των δεδομένων  απαιτείται από την εργατική νομοθεσία ή τους νόμους περί κοινωνικής ασφάλισης. Η έννοια των «ευαίσθητων» δεδομένων περιλαμβάνει Προσωπικά Δεδομένα που αφορούν την φυλή ενός προσώπου,  την εθνικότητά του, τις πολιτικές του πεποιθήσεις, την συμμετοχή του σε συνδικαλιστική οργάνωση, τις θρησκευτικές ή παρεμφερείς του πεποιθήσεις, την φυσική ή πνευματική του υγεία, την σεξουαλική του ζωή.

  • Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών

Η Ατομική επιχείρηση εφαρμόζει όλα τα εύλογα και κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας για την προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, κατάχρησης, απώλειας ή καταστροφής. Τέτοια μέτρα περιλαμβάνουν, όπου απαιτείται, τη χρήση τειχών προστασίας, εγκαταστάσεις ασφαλών εξυπηρετητών, κρυπτογράφηση, εφαρμογή κατάλληλων συστημάτων και διαδικασιών δικαιωμάτων πρόσβασης, εφαρμογή πολιτικής ελέγχου πρόσβασης, προσεκτική επιλογή εκτελούντων την επεξεργασία και έλεγχος συμμόρφωσης με τον ΓΚΠΔ και άλλα εύλογα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την παροχή κατάλληλης προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων σας, τα οποία επικαιροποιούνται λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις της τεχνολογίας και το κόστος εφαρμογής τους.

Όλοι οι εργαζόμενοι δεσμεύονται από ρήτρες τήρησης εχεμύθειας και απορρήτου και τα Προσωπικά Δεδομένα σας υφίστανται επεξεργασία μόνο από ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Ατομικής επιχείρησης.

  • Αποθήκευση – προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

H Ατομική επιχείρηση έχει λάβει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την διαφύλαξη της ασφάλειας και την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων  με στόχο την ασφαλή αποθήκευση των Προσωπικών Δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  1. Μέτρα φυσικής ασφάλειας όπως έλεγχος και καταγραφή πρόσβασης, πολιτικές ασφαλείας, εφαρμογή μέτρων ασφαλούς καταστροφής των αρχείων, εγκατάσταση κλειδαριών ασφαλείας κ.τ.λ..
  2. Μέτρα ηλεκτρονικής ασφάλειας όπως κρυπτογράφηση, ψευδωνυμοποίηση, έλεγχος πρόσβασης χρηστών των πληροφοριακών συστημάτων, εγκατάσταση υλικού και λογισμικού ασφαλείας κ.α.
  3. Τακτική εκπαίδευση και ενημέρωση των εξουσιοδοτημένων χρηστών
  4. Τακτικοί έλεγχοι επάρκειας των συστημάτων ασφαλείας.

Τα κέντρα δεδομένων μας όπου αποθηκεύονται τα Προσωπικά σας Δεδομένα βρίσκονται στην Ελλάδα, όπου βρίσκεται το κέντρο δεδομένων της Ατομικής επιχείρησης και η τοποθεσία φύλαξης αντιγράφων ασφαλείας (backup) βρίσκεται εντός της Ατομικής επιχείρησης σε χώρο που φέρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Επίσης αποθηκευμένα δεδομένα βρίσκονται σε συνεργαζόμενους πάροχους υπηρεσιών cloud των οποίων τα datacenters βρίσκονται στην Ευρώπη Από το αντίγραφο ασφαλείας, δημιουργείται δεύτερο αντίγραφο σε κρυπτογραφημένη μορφή το οποίο φυλάσσεται σε εξωτερικό χώρο που φέρει όλα τα μέτρα ασφαλείας. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα προστασίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με info@opentechstore.gr

  • Χρόνος διατήρησης των Προσωπικών Δεδομένων

Τα Προσωπικά Δεδομένα διατηρούνται για το διάστημα που είναι αναγκαίο για την εκτέλεση και ολοκλήρωση των σκοπών επεξεργασίας που αναφέρονται παραπάνω, συμπεριλαμβανομένων των σκοπών της ικανοποίησης νομικών, λογιστικών απαιτήσεων ή απαιτήσεων ενημέρωσης, και ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες σας, τόσο σε φυσικό αρχείο όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Διευκρινίζεται ότι θα τηρούμε και επεξεργαζόμαστε  τα Προσωπικά σας Δεδομένα για όσο διάστημα διαρκεί η συμβατική μας σχέση. Σε περίπτωση που η σχέση διακοπεί ή λήξει με οποιονδήποτε τρόπο, θα τηρούμε τα δεδομένα σας για όσο χρόνο απαιτείται μέχρι να επέλθει η παραγραφή των σχετικών αξιώσεων και σε κάθε περίπτωση για όσο χρόνο απαιτείται από την φορολογική νομοθεσία, το εκάστοτε ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο και τους εγκεκριμένους κώδικες δεοντολογίας. Επίσης, θα διατηρούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας όταν επικοινωνείτε μαζί μας για να υποβάλλετε κάποιο ερώτημα καθ’ όλη τη διάρκεια που απαιτείται για την επεξεργασία του ερωτήματος σας. Όταν έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για κοινοποιήσεις άμεσης εμπορικής προώθησης, διατηρούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας μέχρι να καταργήσετε την εγγραφή σας ή να ζητήσετε τη διαγραφή της ή μετά από μια περίοδο αδράνειας που καθορίζεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές. Επισημαίνεται ότι εάν εκκρεμεί μεταξύ μας δικαστική διένεξη πέραν των ως άνω χρόνων επεξεργασίας θα τηρούμε τα δεδομένα σας μέχρι την περαίωση της δικαστικής υπόθεσης με αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Μετά το πέρας του χρόνου διατήρησης, τα Προσωπικά Δεδομένα καταστρέφονται από τα έγχαρτα αρχεία και τα πληροφοριακά συστήματα της Ατομικής επιχείρησης ή τα ανωνυμοποιούμε ώστε να μην είναι πλέον δυνατή η ταυτοποίησή σας από αυτά.

2. Δικαιώματα σας σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων

Στο πλαίσιο του ΓΚΠΔ ( άρθρα 12-22 ) έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  •  Να ζητήσετε αντίγραφο των Προσωπικών σας Δεδομένων.
  •   Να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας όταν αυτή είναι η νομική βάση της επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων.
  •   Να ζητήσετε τη διόρθωση των Προσωπικών σας Δεδομένων εάν αυτά είναι ανακριβή.
  •   Να ζητήσετε τη διαγραφή των Προσωπικών Δεδομένων που έχετε παράσχει, υπό τις προϋποθέσεις του νόμου.
  •   Να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας, υπό τις προϋποθέσεις του νόμου.
  •   Να ζητήσετε τη φορητότητα των Προσωπικών σας Δεδομένων, εφόσον εσείς oi ίδιοι παρέχετε τα δεδομένα, η επεξεργασία βασίζεται στην συγκατάθεση η στην εκτέλεση σύμβασης και η επεξεργασία είναι αυτοματοποιημένη.
  •   Να εναντιωθείτε σε κάποια μορφή επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων από εμάς.

Για την άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων, μπορείτε να απευθύνεστε στο e-mail:  info@opentechstore.gr ή ταχυδρομικώς ή αυτοπροσώπως στην Ατομική επιχείρηση στην διεύθυνση Λ. Δωδώνης 54, TK 45332, Ιωάννινα. Σε περίπτωση άσκησης ενός ή περισσότερων εκ των ως άνω αναφερομένων δικαιωμάτων,  λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματος, εντός εύλογης προθεσμίας, αλλά το αργότερο εντός ενός (1) μηνός από την υποβολή του αιτήματος και την ταυτοποίησή του. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο (2) ακόμη μήνες το μέγιστο, εφόσον το αίτημα είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτημάτων. Ενδέχεται η Εταιρεία να διατηρεί τα ελάχιστα αναγκαία Προσωπικά Δεδομένα, για τη διασφάλιση των έννομων συμφερόντων της.

Τέλος, ο κάθε πελάτης/χρήστης έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήματος προς την Ατομική επιχείρηση για τον τρόπο επεξεργασίας και προστασίας των Προσωπικών του Δεδομένων, και εάν θεωρεί ότι παραβιάζεται κάποιο δικαίωμά αυτού, έχει το δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ( https://www.dpa.gr/, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, 210 6475600).

3. Πολιτική για τα παιδιά

H Ατομική επιχείρηση μας δεσμεύεται να προστατεύει το ιδιωτικό απόρρητο των παιδιών. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες αυτής της Ιστοσελίδας δεν προορίζονται για παιδιά κάτω των 16 ετών. Δεν πρέπει να υποβάλλονται Προσωπικά Δεδομένα στην Εταιρεία είτε μέσω της Ιστοσελίδας είτε με άλλο τρόπο, από άτομα ηλικίας κάτω των 16 ετών. Αν υποπέσει στην αντίληψή μας ότι ένα άτομο κάτω των 16 ετών έχει υποβάλλει Προσωπικά Δεδομένα στην Εταιρεία, χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του ασκούντος την γονική μέριμνα, θα διαγράψουμε αμέσως, μετά από σχετική ενημέρωση ή αίτημα, τα εν λόγω δεδομένα σύμφωνα με την πολιτική διαγραφής της Εταιρείας μας.

  • Ενημέρωση CalOPPA Do-Not-Track

Η Ατομική επιχείρηση δεν παρακολουθεί τους χρήστες της σε ιστότοπους τρίτων μερών και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνεται στα σήματα DoNotTrack (DNT). Η Ατομική επιχείρηση δεν επιτρέπει σε τρίτους να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα απευθείας από τους χρήστες μας στην Ιστοσελίδα μας όπως μέσω της χρήσης διαφημίσεων τρίτων μερών.

  • Αλλαγές στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η Ατομική επιχείρηση μπορεί να τροποποιεί την παρούσα Πολιτική. Παρακαλούμε να ελέγχετε την Ημερομηνία Εφαρμογής στην αρχή της Πολιτικής, για να δείτε πότε αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά. Κάθε αναθεώρηση θα τίθεται σε εφαρμογή μόλις αναρτούμε την αναθεωρημένη Πολιτική.

Αν κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές στην παρούσα Πολιτική που διευρύνουν τα δικαιώματα μας να χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα τα οποία έχουμε ήδη συγκεντρώσει από εσάς, θα σας ενημερώσουμε και θα σας παρέχουμε τη δυνατότητα επιλογής για τη μελλοντική χρήση αυτών των δεδομένων.

Πολιτική Cookies

Ισχύει από 02.05.2023

Εισαγωγή

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες στον Ιστοχώρο https://www.opentechstore.gr/ («Ιστοχώρος»), για να συλλέξουμε πληροφορίες που μας βοηθούν να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή εμπειρία σας.

Στη συγκεκριμένη Πολιτική Cookies, αναφερόμαστε σε αυτές τις τεχνολογίες, οι οποίες περιλαμβάνουν cookies, pixels και gifs, από κοινού «Cookies». Η παρούσα πολιτική εξηγεί τα διαφορετικών ειδών cookies που χρησιμοποιούνται στον Ιστοχώρο και τον τρόπο ελέγχου τους. Διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε αυτή την πολιτική για cookies οποτεδήποτε. Να ελέγχετε στην κορυφή της παρούσας σελίδας για να δείτε από πότε ισχύει η παρούσα Πολιτική Cookies. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Cookies θα ισχύσουν από τη στιγμή που η αναθεωρημένη Πολιτική Cookies καταστεί διαθέσιμη στον Ιστοχώρο. Συναινώντας στην χρήση των Cookies μπορείτε να απολαύσετε πληρέστερα την περιήγηση στον ιστοχώρο. Ευελπιστούμε ότι η παρούσα πολιτική σας βοηθά να κατανοήσετε και να αισθάνεστε πιο ασφαλείς, σχετικά με την χρήση από μέρους μας των cookies. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω απορίες, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τι ειναι Cookie

Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία εγκαθίστανται στον υπολογιστή σας, στο tablet σας, στο κινητό σας  και γενικά στη συσκευή με την οποία περιηγείστε στον Ιστοχώρο. Χρησιμοποιούνται ευρέως προκειμένου να κάνουν τις ιστοσελίδες να λειτουργούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Μπορούν να το κάνουν αυτό, επειδή οι ιστοσελίδες μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν τα αρχεία αυτά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να σας αναγνωρίζουν και να θυμούνται σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες θα καθιστούν τη χρήση του διαδικτύου πιο εύκολη για εσάς (π.χ. απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις του χρήστη).

Τι είδους cookie χρησιμοποιούμε

Σας παραθέτουμε μια λίστα με διαφορετικών ειδών Cookies που μπορεί να χρησιμοποιούμε στον Ιστοχώρο

Ουσιώδη Cookies. Αυτά τα cookies είναι σημαντικά για την ιστοσελίδα μας, ώστε να σας δίνουμε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε σε αυτήν και να χρησιμοποιείτε τις δυνατότητές της. Χωρίς αυτά τα απολύτως απαραίτητα Cookies, μπορεί να μην είμαστε σε θέση να παρέχουμε συγκεκριμένες υπηρεσίες ή λειτουργίες και η ιστοσελίδα μας δε θα λειτουργεί τόσο ομαλά για εσάς όσο θα επιθυμούσαμε.

Cookies Απόδοσης. Τα Cookies απόδοσης τα οποία μερικές φορές αποκαλούνται Cookies ανάλυσης (analytics), συλλέγουν πληροφορίες που αφορούν στη χρήση του συγκεκριμένου Ιστοχώρου από εσάς και μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας του. Για παράδειγμα, τα Cookies απόδοσης μας δείχνουν ποιες είναι πιο συχνά επισκέψιμες σελίδες στην ιστοσελίδα, μας επιτρέπει να βλέπουμε τα συνολικά μοντέλα χρήσης στον Ιστοχώρο, μας βοηθά να καταγράφουμε οποιεσδήποτε δυσκολίες αντιμετωπίζετε με τον Ιστοχώρο.

Cookies Απόδοσης στον παρόντα Ιστοχώρο μπορεί να περιλαμβάνουν:

Cookies Λειτουργικότητας. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιούμε Cookies λειτουργικότητας. Τα Cookies Λειτουργικότητας μας επιτρέπουν να θυμόμαστε τις επιλογές που κάνετε στον Ιστοχώρο μας και να παρέχουμε πιο εμπλουτισμένες/ ενισχυμένες και πιο εξατομικευμένες/α λειτουργίες/ χαρακτηριστικά. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μας βοηθούν να βελτιώσουμε την επίσκεψή σας στον Ιστοχώρο μας.

Flash Cookies. Μπορεί, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, να χρησιμοποιούμε τον AdobeFlash Player προκειμένου να προβάλουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο, όπως video clips ή animation. Για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας ως χρήστη, Τοπικά Κοινά Αντικείμενα (Local Shared Objects) (ευρέως γνωστά ως «Flash Cookies») χρησιμοποιούνται για την παροχή λειτουργιών όπως η απομνημόνευση των ρυθμίσεών σας και προτιμήσεων. Τα Flash Cookies αποθηκεύονται στη συσκευή σας, αλλά διαχειρίζονται μέσω μιας διεπαφής (interface) διαφορετικής από αυτήν που παρέχεται από το δικό σας πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς τα Flash Cookies σε επίπεδο προγράμματος περιήγησης, με τον ίδιο τρόπο που θα διαχειριζόσουν τα cookies. Αντιθέτως, μπορείς να έχεις πρόσβαση στα εργαλεία διαχείρισης του προγράμματος Flash, απευθείας από την ιστοσελίδα του Adobe. Η ιστοσελίδα Adobe παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πως να διαγράψετε ή απενεργοποιήσετε τα Flash Cookies – δείτε https://www.adobe.com/devnet-docs/acrobatetk/index.html για περαιτέρω πληροφορίες. Πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν δεν ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε ή απορρίψετε τα Flash cookies για τον παρόντα Ιστοχώρο, μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως σε περιεχόμενα βίντεο ή σε υπηρεσίες στις οποίες απαιτείται η υπογραφή σας.

Στοχευμένα ή Διαφημιστικά Cookies. Εμείς καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών μας, μπορεί να χρησιμοποιούμε Στοχευμένα ή Διαφημιστικά Cookies, με σκοπό την προβολή διαφημίσεων που πιστεύουμε ότι σχετίζονται περισσότερο με εσάς και τα ενδιαφέροντά σας. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιούμε στοχευμένα ή διαφημιστικά cookies, ώστε να περιορίσουμε τη συχνότητα που βλέπετε την ίδια διαφήμιση στον Ιστοχώρο μας και να μας βοηθήσουν να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών ενεργειών. Αυτά τα cookies θυμούνται τι έχετε κοιτάξει στον Ιστοχώρο μας και μπορεί να μοιραστούμε τις πληροφορίες αυτές, με άλλους οργανισμούς, όπως διαφημιστές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στοχευμένα και τα διαφημιστικά cookies και τον τρόπο αποχώρησής σας, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστοχώρο www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices ή www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html

Τρίτα μέρη που χρησιμοποιούν cookies στον ιστοχώρο μας

Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να συνεργαζόμαστε με τρίτα μέρη, ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες στον Ιστοχώρο μας. Διαφημιστές τρίτων μερών και άλλες επιχειρήσεις μπορεί να χρησιμοποιούν τα δικά τους Cookies για να συλλέξουν πληροφορίες που αφορούν στις δραστηριότητές σας στον Ιστοχώρο μας και/ή στις διαφημίσεις τις οποίες έχετε επιλέξει. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν από αυτούς, ώστε να παρέχουν διαφημίσεις που πιστεύουν ότι μπορεί πολύ πιθανόν να άπτονται του ενδιαφέροντός σας, με βάση το περιεχόμενο που έχετε δει. Οι διαφημιστές τρίτων μερών μπορεί να χρησιμοποιήσουν επίσης τις πληροφορίες αυτές, για να μετρήσουν την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεών τους. Δεν ελέγχουμε αυτά τα Cookies και για να απενεργοποιήσετε ή απορρίψετε Cookies τρίτων μερών, παρακαλώ όπως απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του αντίστοιχου τρίτου μέρους. Μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον έλεγχο των Cookies στο τμήμα κατωτέρω.

Πως μπορείτε να ελέγχετε τα cookies

Μπορείτε να μην επιτρέψετε ή να αρνηθείτε την αποδοχή των Cookies από τον παρόντα Ιστοχώρο οποιαδήποτε στιγμή είτε μη ενεργοποιώντας τη σχετική ρύθμιση στον περιηγητή σας, ή ενεργοποιώντας τη ρύθμιση στον περιηγητή σας, που σας επιτρέπει να τα απορρίψετε.

Μπορείτε να αρνηθείτε την αποδοχή των Flash Cookies από τον παρόντα Ιστοχώρο χρησιμοποιώντας τα εργαλεία διαχείρισης του Adobe Flash στην ιστοσελίδα https://www.adobe.com/devnet-docs/acrobatetk/index.html. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να απενεργοποιήσετε τα cookies, αν τα έχετε ενεργοποιήσει, μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα του παροχέα στον περιηγητή διαδικτύου, μέσω του παραθύρου βοήθειας.

Μπορεί να θέλετε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html για πληροφορίες σχετικά με τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους περιηγητές.

Παρακαλούμε λάβετε υπόψιν ότι εάν τα cookies δεν ενεργοποιηθούν ή απενεργοποιηθούν, είναι πιθανόν όλες οι λειτουργίες του Ιστοχώρου να μην λειτουργούν σύμφωνα με τον τρόπο που προορίζονται.